Jump to content

Removable drive not unmounting/ejecting


mohrus
 Share

Recommended Posts

Hi again,

I have a problem with removable backup disks (USD harddrives) not being able to unmount/eject after Retrospect backed up on them. Only force eject works. There are no opened files on the disks and the problem persists even if the retro engine ist stopped.

 

This may be related to my other issue with an endless loop backing up the Config80-files. Topic to be found here: http://forums.dantz.com/showtopic.php?tid/35201/

 

My setup: Xeon XServe with Snow Leopard, Retro 8.2, external disk (USB). A proactive script is backing up the whole startup/data Volume of the server to the ext.disk. There are 3 ext.disks with individual scripts for max. flexibility.

 

Thank you for your suggestions. I will keep you posted.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Update: Disk has to be repaired with disk utility prior to using it again. Disk utility shows no repairs done but it makes the difference. Retrospect will not be backing up otherwise. (see other thread)

 

Note: This is not a solution, because it keeps happening again after these repairs.

 

Any input greatly appreciated!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...