Jump to content

Console hangs constantly....great


scsctech
 Share

Recommended Posts

Well, I have the same problem here. Like a joke. The server started at 7:46. It's now 8:07, I don't know what's going on. I don't see any activities, I cannot stop the engine, nothing ...

 

Just telling "12.08.10 07:47:06 Retrospect[1867] Warning - unable to find template matching predicate activityType CONTAINS[cd] "Proaktiv""

 

Well ... killing joke ...

 

I don't like this programm, and I don't recommend it. I'm just stuck to it. Bad.

Link to comment
Share on other sites

If you want to see if activities are actually running on the Engine machine, you can go to:

 

/Library/Application Support/Retrospect/RtrExec.dir

 

There will be an "Exec-X" folder for each running activity.

 

I find that if I have 5 concurrent activities running, it can take my console a while to populate after I load it as it takes a while for the console process to sneak another activity in when all the RAM on the engine machine is in use by the running activities.

 

And, then if I have the console open and 5 proactive activities fire up, the console will (briefly) SPOD.

 

I would agree that (maybe?) there should be some way to set the console activity to be a higher priority.

 

 

How many proactive scripts do you have running (whether or not they are actively backing up?) How much RAM on your engine machine?

Link to comment
Share on other sites

Yeah, I am not as worried about the console taking forever to populate as I am it hanging and having to force-quit it. This is a NEW symptom for 8.2 that I didn't have in 8.1.626.

 

I usually have 3 concurrent proactive backups running with a server backup script that runs at night on the 4th thread.

On certain days I also have a backup copy running to tape.

 

BTW I am running a Quad 2.8 Xeon with 10gb RAM

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

As far as I know a normal "Retrospect" only runs one thread at once. Multiple is for a bigger edition, I guess Server or so. Isn't it so? I never saw more than one thread running. If a second should start at the same time, this one waits for the first one to finish.

 

I cannot understand why it is NOT possible to start RS and – blob – everything is on my screen, the console, the activities. Independent from any missing share or client or whatever RS waits for. I'm sitting here in front of a Mac Pro and feel as if I am watching a 68k machine ... unbelievable.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...