Jump to content
wysard

How can I start the interface if it's already running?

Recommended Posts

Hi, RS 7.6 under Win2k. When the box reboots, I have Retro set to start by itself, which it does, and that's fine. What I can't seem to get at this point, is a way to bring up the interface when it's already running. Clicking the Retrospect icon brings up the Monitor instead of the interface. I can kill the process and get things to start normally again, but that's hardly optimal. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I'm assuming you're using Remote Desktop. It must be running under a different session. Try logging into that session and you should see Retrospect running.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup, RDP, but I'm logging in as the user the process is running as, and I can't see the interface.

 

There's 3 users on the box, tried all 3 to make sure. The retrospect.exe process is run as the account I'm trying to log in as, but I just noticed the retrorun.exe is a system account. Could that be the reason the interface isn't showing up?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No go on the dual RDP sessions, still no interface.

 

Mayoff, that doc seems to point out how to make an admin account to run retro. I'm already doing that, as it's running, but I can't get at the interface. It is running, though.

 

It's set to run as "netops", just so I don't have to keep saying "username" or whatever.

 

Anyway, Always run Retro as the following user is checked, with netops, password, and RETRO for the settings, respectively. Run Retro in the TS session is also selected. netops is a valid admin account on the box; my problem isn't getting it to run, it's finding it. :)

 

Maybe it's the Startup options? Something odd, though I haven't read the manual on these settings since setup.

 

Enable Launcher: on

Automatically launch: on

Show icon: on

 

The other setting - the radio between Stay in, Exit, Log off, Restart, Shut Down was set to Exit, which sounds weird to me, like it's starting up then shutting down on boot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Very strange. The only other possible session it could be running in would be the console session.

 

Start > Run > mstsc /CONSOLE

 

or just simply hook a monitor to that system and see if it's running there.

 

I'm out of ideas so I'll leave it to Mayoff.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a quick comment. In the new version of mstsc, the console switch was replaced. If you are logging on to the retrospect server from a VistaSP1, XPSP3, Windows2008 Server or Windows 7 host, you need to do open a command prompt and type:

 

mstsc.exe /admin /v:servername

 

Jeff

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×