Jump to content
ComputerX

-641 (chunk checksum didn't match) during recatlaog

Recommended Posts

I'm getting a "-641 (chunk checksum didn't match)" error when I recatalog. This set had contained two 1.5TB disks. The first drive failed and I recatalogged to mark those files missing. Everything was working fine for quite a while. A few days ago I got this

 

-	3/9/2009 6:55:39 PM: Copying RAID5 (E:) on ARAD
	Trouble matching RAID5 (E:) on ARAD to Blue, error -641 (chunk checksum didn't match)
3/9/2009 7:02:01 PM: Execution incomplete
Total performance: 69.0 MB/minute with 75% compression
Total duration: 00:16:52 (00:13:23 idle/loading/preparing)
Location of backup report is D:\Retrospect\Logs\.

 

I read various KB articles and decided to recatalog. The recatalog failed, so I ran chkdsk three times (once with surface scan, and twice without) on the drive with the data and the drive with the catalog. No errors. Now when I try to recatalog I get this

 

+	Executing Recatalog at 3/13/2009 4:10 PM (Execution unit 2)
To Backup Set Blue...
	The Disk Backup Set data files "AA000000.rdb" to "AA005805.rdb" reported missing by user
	Can't load Snapshot tree, error -641 (chunk checksum didn't match)
3/13/2009 5:25:29 PM: Execution incomplete
	Completed: 60461 files, 90.1 GB
	Performance: 0.0 MB/minute
	Duration: 01:05:31 (00:01:32 idle/loading/preparing)

 

Now what?

 

TIA,

 

Dan

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is getting worse. My other backup set started giving the same error. Since it could be a controller/cables issue I switched controller and cables, then did my three fsck routine.

 

I got this from my recatalog of the other set.

+	Executing Recatalog at 3/13/2009 4:01 PM (Execution unit 1)
To Backup Set Red...
	Can't load Snapshot tree, error -641 (chunk checksum didn't match)
	The locked preference on the Snapshots is not preserved after a recatalog.
	Please review the Snapshots in the Backup Set and make appropriate changes.
3/13/2009 11:45:02 PM: Execution incomplete
	Completed: 3329202 files, 1,362.6 GB
	Performance: 3098.9 MB/minute
	Duration: 07:36:23 (00:06:09 idle/loading/preparing)
Exit at 3/14/2009 5:25 PM

When I look at the contents of either recataloged I only see the first couple weeks of snapshots. I am missing the last four months of data. Oddly I have about the same period/data in both recataloged sets. This doesn't make sense to me; here are the results of the two catalog operations.

	3/13/2009 5:25:29 PM: Execution incomplete
	Completed: 60461 files, 90.1 GB
	Performance: 0.0 MB/minute
	Duration: 01:05:31 (00:01:32 idle/loading/preparing)

	3/13/2009 11:45:02 PM: Execution incomplete
	Completed: 3329202 files, 1,362.6 GB
	Performance: 3098.9 MB/minute
	Duration: 07:36:23 (00:06:09 idle/loading/preparing)
Exit at 3/14/2009 5:25 PM

The catalog files were also very different in size.

 

Since I need to get something going, I formatted the "Blue" drive and started a new storage set with the same name.

 

How do I recover the rest of the contents of the Red set? That is over 1.5TB of storage set I would rather not lose.

 

Dan

 

PS Apologies for spelling and gramatical errors. I'm posting this from the server, and hence am writing it directly in the reply interface.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×