Jump to content
themdigital

Trouble reading files, error -1004

Recommended Posts

Using Retrospect 7.6.123 on our Windows Server 2003 R2 Box.

 

Having been backing up with no problems, all of a sudden we have thie error

 

24/02/2009 18:37:48: Copying First Storage Group on XXXX-mail

Backup type: Full

T-8: >>>HrESEBackupSetup(050d) --

T-8: MapError: unknown Windows error 1,293

Trouble reading files, error -1004 (Database Backup/Restore error)

24/02/2009 18:38:23: Execution incomplete

Remaining: 2 files, 40.9 GB

Completed: 0 files, zero KB

Performance: 0.0 MB/minute

Duration: 00:00:35 (00:00:08 idle/loading/preparing)

 

Does anyone know what this error means?

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check to make sure no one has changed the password for the account being used by Retrospect for authentication to exchange.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am also getting the same error. I also had no problems until I updated to 7.6.123 with driver and hot fix 7.6.2.101.

 

We have 5 storage groups being backed up every night. We have seen this error on two of them so far. All the other storage groups seem to backed up correctly.

 

Here is the error we seem to be getting.

 

- 2/25/2009 9:03:28 PM: Copying XXXXX Storage Group on XXXXXXX

Backup type: Full

T-8: >>>HrESEBackupSetup(050d) --

T-8: MapError: unknown Windows error 1,293

Trouble reading files, error -1004 (Database Backup/Restore error)

2/25/2009 9:04:47 PM: Execution incomplete

Remaining: 2 files, 29.9 GB

Completed: 0 files, zero KB

Performance: 0.0 MB/minute

Duration: 00:01:18 (00:00:41 idle/loading/preparing)

 

 

I checked exchange authentication and nothing has been changed there, please let me know what else I could look at.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We seem to be having the same issues. Do we need to create some soft of account and grant it full access to all mailboxes via the Exchange 2007 powershell console?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same version and hotfix with the same issue. We have two storage groups backed up weekly using a script.. and the first storage group is receiving the same error that you are having.

 

Robin: Checked passwords, nothing seems to be touched.

 

No responses yet, wondering if anyone is still experiencing this issue. Might have to call Retrospect if nothing is posted soon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem here.

 

- 7/8/2009 11:07:55 PM: Copying First Storage Group on xxxxxxxx

Backup type: Full

T-8: >>>HrESEBackupSetup(050d) -- Either the target process, or the target thread's containing process, is a protected process.

T-8: MapError: unknown Windows error 1,293

Trouble reading files, error -1004 (Database Backup/Restore error)

7/8/2009 11:08:13 PM: Execution incomplete

Remaining: 2 files, 22.4 GB

Completed: 0 files, zero KB, with 0% compression

Performance: 0.0 MB/minute

Duration: 00:00:17 (00:00:14 idle/loading/preparing)

 

The Second Storage Group completes succesfully.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was getting the identical errors as shown below. No one has changed the password for the account being used by Retrospect. I also followed all of the steps in the document at http://forums.dantz.com/linkhit.php?id/104/ which did not fix anything. The second storage group never had this problem.

 

The Exchange server also had a error in the application event log stating that "An attempt to prepare the storage group 'First Storage Group' for backup failed because the storage group is already in the process of being backed up. The error code is 1293. (Note that if a backup was recently aborted, then it may take several minutes for the system to detect the aborted backup and initiate backup cleanup procedures, so this message may be generated if an attempt was made to backup a storage group before a previous backup attempt had fully terminated.)" A full reboot of the Exchange server appears to have cleared this error and solved the problem.

 

It is also curious that the Retrospect Helper service on the Exchange server is set to startup automatically but will not stay started and has logged no errors in the event log. Is there a better way to resolve this problem if it occurs again in the future?

 

Benson

 

 

 

=================================================

+ Executing Immediate Backup at 8/4/2009 12:07 PM (Execution unit 1)

To Backup Set Tape Backup...

8/4/2009 12:07:16 PM: Recycle backup: The Backup Set was reset

 

- 8/4/2009 12:07:16 PM: Copying First Storage Group on BOAT

Backup type: Full

T-9: >>>HrESEBackupSetup(050d) -- Either the target process, or the target thread's containing process, is a protected process.

T-9: MapError: unknown Windows error 1,293

T-9: TWDBExchangeServer2000Base::StartBackup: error

Trouble reading files, error -1004 (Database Backup/Restore error)

8/4/2009 12:07:34 PM: Execution incomplete

Remaining: 2 files, 73.5 GB

Completed: 0 files, zero KB

Performance: 0.0 MB/minute

Duration: 00:00:17 (00:00:11 idle/loading/preparing)

 

FEncEnd: not started

FEncEnd: not started

 

- 8/4/2009 12:07:34 PM: Copying Second Storage Group on BOAT

Backup type: Full

8/4/2009 12:07:45 PM: Execution completed successfully

Completed: 2 files, 85.1 MB

Performance: 566.8 MB/minute

Duration: 00:00:11 (00:00:02 idle/loading/preparing)

 

FEncEnd: not started

FEncEnd: not started

8/4/2009 12:07:46 PM: Execution incomplete

Total duration: 00:00:28 (00:00:13 idle/loading/preparing)

TWDBSqlServer::InitDMO: context not set but request secure context

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×