Jump to content
karefil

Can't see SQL Instances

Recommended Posts

Hello,

 

On a fresh Retrospect MultiServer 7.5.387 install, I have 4 SQL Agent licences free for use.

 

I can see in volume list some of the servers having only one SQL 2000 or 2005 databases, but on a 2003 server (32 bits) using 6 // SQL Server 8.00.2039 (SP4) versions instances, I can't see anything...

 

Of course, production Databases I have to backup are 4 of them...

 

Sorry for my english level....

 

I hope someone could help me.

 

regards

 

Philippe Habigand

Share this post


Link to post
Share on other sites

Download the beta version of Retrospect 7.5 from the beta section of the forum. It contains a bug fix for multiple SQL instances.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

Thanks for your help. I have uninstalled 7.5.387 FR and then intalled 7.5.516 UK.

 

I have also uninstall 7.5.116 agent and install it again on the server with several SqL instances.

 

There is no more database to backup I can see in the volume tab.

 

If you have another way to make it works, I take it :o)

 

regards.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using Entreprise Manager, I use domain admin one.

 

In retrospect, I can't choose one, none of the SQL instances are seen on this server.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've setup as domain admnstrator.

 

This permit me to backup other databases on other servers in the same domain.

 

This permit me to backup everything I need in other customers configurations.

 

I can't understand why I can't see any of the databases instances on this servr :o(

 

I have done another test :

- 7.5.111 client with certificate

- 7.5.111 client withouth certificate

- 7.5.116 client with certificate

- 7.5.116 client withouth certificate

 

No more result :o(

 

I've check again your requierements for SQL bacup to work : all match afaik

 

Thanks again for your help

 

Regards

 

Philippe Habigand

Share this post


Link to post
Share on other sites

Domain Administrator will not work. The User's Guide details how to configure the RBU user account correctly. You must configure Retrospect EXACTLY as outlined in the user's guide's SQL section.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I've just try with the Manual method (RBU user wich is Domain Admin, Domain User , Backup Operator and Administraor of both servers.

 

The same thing is happen.

 

I've reboot the 7.5.516 version server.

 

I've uninstall / reboot / install the 7.5.116 Agent / reboot.

 

Always the same problem.

 

I can see every disk, but no SQL instance :o(

 

My customer Make me buy "Handy Backup" wich work just fine for this case for less than 10 % of the price for Retrospect and SQL Agent...

 

Please help me to show him thet Retrospect is the good choice !!!!

 

Regards.

 

Philippe Habigand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

Do you think there is a solution for my customer to use your Product ?

 

I use Retrospect since fall 1988 for my Macintosh Omnis Backups.

 

I use it and I sell it since 1999.

 

It's the first time I have to use your support, and you forget to answer ? I'm very disapointed... :o/

 

Please, help me making this customer a Dantz/EMC² one for other servers.

 

Thanks for your help.

 

Regards

 

Philippe Habigand

Share this post


Link to post
Share on other sites
It's the first time I have to use your support, and you forget to answer ? I'm very disapointed... :o/

 

From the forum rules:

 

While this forum is monitored by members of the EMC Technical Support team, it is not possible to reply to all questions and threads. This forum is not an official method for contacting technical support. EMC employees are under no obligation to reply to individual forum posts. If you need immediate technical support, you can contact technical support directly at http://www.emcinsignia.com/contactsupport

 

 

http://kb.dantz.com/article.asp?article=9645&p=2

 

You have a very complex issue that is not going to get resolved via the forum. You really do need to contact support directly.

 

That being said, a new update to Retrospect was released today. You may want to download and try it...incase it fixes the problem.

 

 

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×