Jump to content
Sign in to follow this  
Hooven

Mac OS 9.2.2 and Retrospect Express 4.2

Recommended Posts

Although I've done it successfully many times before, I can no longer get an

 

immediate backup to finish.

 

 

 

Here's what I'm using:

 

Mac blue &white G3 running OS 9.2.2

 

Retrospect Express 4.2 with driver update 1.9

 

backing up to CD RW (Yamaha CRW6416)

 

connected via SCSI (Advansys card)

 

 

 

Here's what happens:

 

1st Try - I sit and feed the CD burner discs while it backs up almost 5G of

 

information. After finishing with 7 CDs, it asks for CD 1 again. I put it in

 

and it's identified at the correct CD. CD 2 works fine too. CD 3 isn't

 

recognized. Retrospect says it's an erased CD. I tell Retrospect to skip to

 

the next. CD 4 is okay. CD 5&6 aren't recognized either. CD 7 is. During

 

this CD swapping, I go to the Device Status window and the Yamaha burner is

 

listed as a visible device. I then try to restore something from the backup

 

set and insert the CD it asks for. It's not recognized.

 

 

 

2nd Try - Although two different types of CDs were used the first time, I

 

suspected it could just be bad media, so I try all 5Gs of info again. Seven

 

new CDs later, I begin refeeding CDs again. This time the first CD is not

 

recognized. I simply click the stop button and look for answers to my

 

questions in any Retrospect literature I can get my hands on.

 

 

 

3rd Try - The problem could be with some of the extensions I turned off

 

during earlier troubleshooting of different software. I restart with just

 

the Mac OS base extensions and anything else needed for the appropriate

 

hardware and software. This time I backup only half my hard drive. Four CDs

 

later it asks for CD 1 again. I insert the CD and it's not recognized. The

 

CD burner is still recognized in the device status window. I stop the backup

 

and try to restore. When asked for the correct CD I insert it and it is

 

still not recognized.

 

 

 

The main difference between these attempts to backup and earlier successful

 

backups is I upgraded from OS 8.6 to 9.2.2. Any suggestions?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×