Jump to content
Sign in to follow this  
leydon

Recreate catalog from tapes

Recommended Posts

Retrospect Single Server 7.0.265 running on Win XP PRO sp2

 

I had a 9 tape LTO3 catalog get corrupted and rebuilt it using the following method

Tools/Repair Catalog/Recreate from Tapes.

it asked for the last member. I put in Tape 9

it worked for hours on this, I then told it to stop using the Revert option

Next day went back and did tools/Repair Catalog/Update Existing, selected the partial recreation above and let it run all weekend.

 

The recreated catalog "seems" to be ok, it shows all 9 members, snapshots look ok, etc. I had to forget it then add it to use it in my backup script.

 

Is the above the proper way to rebuild a tape catalog? I expected to have to feed retrospect all 9 tapes and that this would take days to complete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have enabled "Fast Catalog File Rebuild" on the backup set, you need only the last tape to recreate.

(At least that's the theory; I have never got it to work, but that's another story.)

 

Since Retrospect says the catalog file is OK, it is OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, it looks like that's the default and so it saved me. It looks like Fast Catalog Rebuild works ( at least for version 7.0.265 and LTO3 tapes)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×