Jump to content
Sign in to follow this  
vingg999

Slow closing of clients after backup

Recommended Posts

Was backing up just fine till this weekend. Now a job that took 4 1/2 hours to complete up till 10/18, now takes 24 hours since 10/20. It seems to be from my observation is the backup job completes normal but when I hit the closing stage it seems to take forever. We run to a attached storage unit Saturday thru Thursday, Friday we go to tape. It was the Saturday that the slowness started. We did upgrade to 16.5 on the 15th but did have 3 nights of good backups after that. I have since updated to 16.5.1 hoping that would help but nothing improved.

Log files show volumes that took 1 to 2 minutes to backup before now take 15 to 18 minutes to backup. But the actual backup times look the same it is just the closing part that is taking forever.

Suggestions?

PMC.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably something on the server is slowing things down -- other processes using the disk, disk errors slowing down write times, potentially problems with the Retrospect catalogs...

Check the whatever is Windows's equivalent of System Log for errors, try running a process monitor to see if you can spot other active (especially disk I/O) processes, run a backup manually to the same set with a single client at a different time to see if it is something scheduled, try a new backup set to eliminate catalog problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×