Jump to content
kleeberg

Mac Retro 12.5 "Loading dashboard"

Recommended Posts

For some reason one of my client computers is showing "Loading Dashboard" when I start the Retro app. Backups seem to be occurring correctly. The fix described in http://forums.retrospect.com/index.php?/topic/151168-dashboard/ appears to apply to the windows version. I also see it happening on another stand-alone with the server app. When I run the retrospect app I get the same message. Backups are occurring correctly and all other screens are correct. Any suggestions?

 

Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having a similar problem with my client computers, as well as my server computer.  Retrospect.app will not resolve the Dashboard on any of them today, but all scripts appear to be executing on schedule and running to successful completion.  I am running my server on a 2012 Mac Mini and have four clients, all running Mac OSX 10.11.2 and Retrospect 12.5.  All I see is "Loading Dashboard..." above the spinning spokes where the Dashboard should be displayed.  Walter

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm seeing it also. Two different computers (10.6.8 and 10.11.2) both connecting to the same engine (12.5) on the 10.11.2 computer. All scripts seem to be fine, and selecting any of the various activities or scripts etc. all work fine-just the Dashboard that spins.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been seeing this as well, since at least a month or so... restarting Retrospect 3 or 5 times usually clears it up, but it's a visual ( well,  it appears to be non-threatening )  bug that should be cleaned up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been noticing this for a few months. My backups are working. Maybe 10% of the time the dashboard will show up but most of the time it seems stuck in the Loading mode. I believe Retrospect support said this was a known issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also have now been having this problem for several weeks, using Retrospect 11.5.3. Backups are working nightly, but cannot get to Dashboard. Doesn't anyone working for Retrospect have anything to say about this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Retrospect Inc. did indeed have something to say about this on 1 March 2016, when Retrospect Mac 13.0 was released.  The cumulative Release Notes say "Fixed launch issue where 'Loading Dashboard...' would not disappear (#5698)". 

karma, you may want to wait until 6 March, when Retrospect Mac 15.0 is due to be released, to see if they have some kind of revised amnesty deal for owners of Retrospect Mac 11.5 licenses—so you can pay the upgrade price instead of the full purchase price.  I don't say they will (because with Retrospect Inc.—as well as its predecessors—I have never had any relationship other than as a customer), but they may want to boost initial sales figures and be willing to cut a deal.  You can at least get a 45-day free trial to see if that solves your problem.  Good luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×