Jump to content
Roos

Retrospect keeps saying "Needs media"

Recommended Posts

Hi All,


 


I'm running Retrospect 10.5.0 (145) on a Mac Pro with OS X Server to backup my local server volumes and some clients.


 


I have 2 main backup scripts, one for a daily, nightly backup to a local hard disk, and one for a weekly backup to a hard disk which I connect to the Mac Pro every Monday and take home with me.


 


The weekly backup script runs without issues.


 


The daily backup script all of a sudden start to say "Needs media" even though the local hard disk with the media set member (1 have only 1 member) is accessible in the Finder and also in Retrospect itself. When I click "Choose Media" next to "Needs media" and point to the member and click "OK", it still says "Needs media". In the dialog for locating or adding a member it says "Use at most 3006 GB or 80 percent". The backup drive which holds the member has 3.23 TB available on the 4 TB hard disk.


 


Very grateful for any ideas!


 


Jaap


 


Share this post


Link to post
Share on other sites

And in the "Members" tab in the "Media Sets" window, I'm seeing:

Space Used: 717.7 GB

Space Free: 2.9 TB

Space Total: 3.6 TB

 

So there should be enough space...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for the multiple posts, but I guess this is also interesting:

When I click "Verify" to verify the media set, I also get a "Needs media" message...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many thanks Lennart, rebuilding the catalog file indeed took ages, but the backup is working again!! Thanks again for you advice. - Jaap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×