Jump to content
Sign in to follow this  
FuzzyJohn

Retro 7: Restore from Snapshot

Recommended Posts

This looks like a bug in Retro 7. I could not duplicate this in Retro 6.5:

  • Get properties for a backup set.

  • Go to the Snapshot tab, Pick a volume and select Browse.

  • Browse down a path that is more than 2 folders deep.

  • Highlight a file or folder that is located at least 2 folders down the path and select Restore.

  • At the Restore window I get "0 files (zero K) selected for restore".

  • You have to click the "Files Chosen" button to open another Browse window and go to the same file and place a checkmark in its box in order to restore.

If I do this in a folder that is close to the top of the path (up to 3 folders deep) then I can see the number of files selected to restore and proceed with the restore without having to go thru a second browser window.

I have tried this in Retro 6.5 and I was able to go to a file 6 folders deep and restore it without a problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

EMC/Dantz just released update of Retrospect 7.0 build 301 but there is still no mention of this bug fix. Will there be a bug fix for ths problem soon.

 

Phillip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

It looks like we weren't able to get it into this latest release.

We do however plan to address this in a future release.

 

Thanks

Nate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quote:

It looks like the fix for this has not made it in v7.0.326. This problem could turn a simple restore into a complicated process.

 


 

As someone who is evaluating the trial version of RP7, I am concerned that a problem raised last April and long accepted to be a genuine bug is still not fixed. I don't like the idea that a restore might be complicated. I want my chosen backup product to make restores easy. The product appears to have moved from V7.0.300 (or perhaps even earlier) to V7.0.326 in that time, i.e. at least 26 updates in 8 months and yet this bug is still there!

 

Can someone from Dantz please assure me that it will be fixed very soon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

The standard restore procedure (click on the "restore" button from the restore "menu") is fully functional and works properly.

 

The problem outlined here is related to an alternate restore method. This will be addressed in an updated version of Retrospect however the release date has not been made public.

 

Thanks,

Nate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nate,

I've not yet played with the restore facilities of RP7 as I'm just taking one step at a time during the trial period to avoid any mistakes. However, is this 'alternative restore method' a matter of selective restore versus 'standard' full restore, or does the standard method also allow selective restores?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

The standard method allows selective or full restores. It also allows you to search for files and restore.

 

The standard method I'm referring to is what you see in the wizards and in the restore section of the manual.

 

Thanks

Nate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reviving this 10 month old thread.

Now that Retrospect 7.5 was released, what are the chances for the restore from snapshot bug decribed above, to be fixed in Retrospect 7? Or will the fix be available only in v7.5?

I am familiar with the "standard restore" method. In my case however I find that I have to restore more files deleted from a server by users. These files are in the latest snapshot and much easier to restore from there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there, was wondering if you can help.

 

Bought Retro 7.0 just over a month ago and need to get some files restored back again from an external hard drive. when i try to restore some files it does not show that I have any files in Backup 1.... but when I open the window normally using my computer it shows 39gig of space used with around 60 blue disk icons of around 600mb each.

 

My files are there but I can't seem to access them!!

 

Please help if you can..

 

C .. London , England

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fuzzy John,

 

This will probably not be fixed in 7.0. Please use the standard restore methods.

FWIW it is resolved in Retrospect 7.5.

 

Thanks

Nate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Constantine,

 

You need to use the Retrospect restore function to get your files back.

The Retrospect users guide PDF has detailed instructions on how to do it.

 

Nate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×