Jump to content

marcp

Members
  • Content count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About marcp

  • Rank
    Occasional Forum Poster
  1. marcp

    error 530, Backup client not found

    AmyJ said: Quote: The problem is that the server is not listening on Port 497. The server isn't listening on 497, I agree. I disagree with your other conclusions however. My understanding is that the port is just part of the data the nic transmits. The OS interprets ports, not the nic. I'll happily admit I don't know much about this though. However since that machine can query on that port, but doesn't respond on it, it seems to me the port must be open. Like you said, if the port was closed, nothing would come through. Everyone at Dantz seems anxious for the problem to be hardware related, and that's undoubtedly from experience. The problem may indeed be hardware, but I've never heard of a nic failing only on one port, and I can't disrupt my office when all evidence is the network is working properly. On my machine ( which unfortunately isnt' the backup machine ) Retrospect works properly and can see the other clients. If I use portquery to query this machine with the client service on then it reports that it is listening, if I turn the client service off and leave the other retrospect services on, portquery reports that the machine is not listening. This leads me to 2 conclusions: 1 - port 497 is a red herring. The server on my machine isn't 'listening' on 497, and it works properly. The backup machine isn't listening on 497 because there is no client on it. 2 - noone at Dantz cares about this problem. The test I just described took about 1 minute, yet you confidently assert in your post that the server should respond on 497! Surely someone in Tech support or development in your shop would know this already. Doug Brock, in this thread on Sept 19, reported the same problem, and suggested it was related to an xp update. I suspect the same. In both cases backups were successfully running and then stopped suddenly, with no change in networking setup. Doug, are you still following this thread? Have you got yours working? Please take me seriously! I've put a lot of effort into this already, and I really don't feel I've got your attention. Marc Pelletier Goldak Exploration
  2. marcp

    error 530, Backup client not found

    Hello, I am still waiting for some response to the results of testing the ports. Has Retrospect given up on this/me? It appears that there is a serious problem with retrospect 6.5 on xp. Several people have described the same problem. Is anything being done? Becoming very cranky again, Marc
  3. marcp

    error 530, Backup client not found

    okay, now we are getting somewhere! All of the clients are listening on tcp and listening or filtered on udp for port 497. The server is not. I tested every connection from multiple computers. I think that means that the clients are doing their job, and the network is fine. Now what? Marc
  4. marcp

    error 530, Backup client not found

    We are using xp pro and home but the internet connection firewall is disabled. If there some other firewalling going on by default, please enlighten me. I would love to know. The other user mentioned problems related to a windows update. There were a flurry of updates a few weeks ago, and now I suspect that may be the root cause as well. But in that case I would expect more users to be experiencing the problem. However, as I've mentioned before my machine runs retrospect without a hitch, and has a nearly identical software setup. It is xp home, though. I highly doubt it is a hardware problem as the machine in question is in use as a file server/ data processing machine and we have not seen any networking issues, despite probably hundreds of megs of data transfer most days. I only have limited access to that machine, and can't take it down for extended periods. Marc
  5. marcp

    error 530, Backup client not found

    I've mentioned this before - THERES NO FIREWALL. Everything is behind a router/firewall, but wide open to each other. APC is still off and it happened again last night. So that wasn't the problem. Does anyone know how to test various ports? thanks Marc
  6. marcp

    error 530, Backup client not found

    Well, I went digging around on that machine, disabling other services until it worked. The culprit was APC Powerchute, but on my machine, where Retrospect can see the clients, Powerchute is also installed! Now, with that disabled I am able to do a backup of a client, but I can't leave it disabled indefinately. I've requested info from APC whether they actually use 497, in case this is another red herring. Once I've got another full backup in the can I will do some more tests, reenabling that service and such. What is this piton multicast stuff all about? Any way to configure it differently? I don't want to have to choose between UPS and backup! cheers Marc Pelletier Goldak exploration
  7. marcp

    error 530, Backup client not found

    I just installed Retrospect on another machine and I am able to see other clients, and back them up, from there So it must be configuration on the backup machine somehow. What should I look for? To summarize, networking from that machine is fine, and in Clients|Add|Test I am able to see the clients, however nothing shows up in the Clients|Add dialog. The time of day thing is a red herring. As I mentioned earlier, I can NEVER see the clients from that machine. I originally interpreted the problem as a networking issue, and reported that networking was fine between those machines during the day. I didn't actually try and see the clients at that time. My bad. Marc Pelletier
  8. marcp

    error 530, Backup client not found

    sorry didn't answer your questions. No vpn, no wireless. Marc
  9. marcp

    error 530, Backup client not found

    I hope this doesn't appear twice. I posted earlier but it hasn't showed up. Our network consists of 5 machines behind a router ( which has a firewall ). Nothing has been intentionally changed in the network configuration since we were able to make client backups ( about 8 days ago ). All of the machines are running xp, and are wide open to each other. As I said earlier, normal networking between the machines is still working perfectly. thanks Marc
  10. marcp

    error 530, Backup client not found

    Sorry, I wasn't clear in my last post. What I've found is that Retrospect just can't see those clients, period. It's not a networking issue because at the same time Retrospect can't see them, windows explorer can. But, interestingly, the test function can see the client when directed to a specific ip. Marc
  11. marcp

    error 530, Backup client not found

    I can ping the other machines at any time and browse them through the explorer. But retrospect no longer sees them. I went into the backup client manager and told it to forget one of the machines then tried to add it back in, but it wasn't able to find any clients. Next I went into the test function and entered the ip address of a machine with the client installed. It then found the machine and displayed the client info, but still wasn't able to see it in the main add dialog. Marc Pelletier Goldak Exploration
  12. Hello, We are running 6.5 on a small office network (peer to peer ) with 3 clients. We backup to removable hard drives, with a recycle followed by 5 days incremental. For the last week or so none of the clients has been backed up. We get a 530 backup client not found error on every machine every night. During the day it seems to be able to see them just fine. I've confirmed that no scheduled activities are occurring at that time which could cause the clients not to respond. Any ideas anyone?? thanks Marc Pelletier Goldak Exploration
  13. marcp

    Hangs on shutdown

    Quote: Mayoff said: When writing to a removeable disk, you should use a Disk Backup set not a File backup set. When using a file backup set you should turn off the System Restore feature in Windows XP. http://www.dantz.com/index.php3?SCREEN=kbase&ACTION=KBASE&id=27294 thanks I'll try that... Marc Pelletier
  14. marcp

    Very cranky new user - almost no support!

    Sorry Mayoff, somehow the last part of what I intended to post didn't get through, finger trouble. My intention with this post was to ask other users whether the peer support available here made up for what seems to be extremely underwhelming support by Dantz. In another thread I created about my specific problem you have already provided the answer, so it would appear that despite protestations to the contrary this is the official Dantz support mechanism. Thanks for your prompt replies to both posts. Marc Pelletier
  15. marcp

    Hangs on shutdown

    I am using 6.5 professional on a windows xp system. I've created a script that backs up to a file backup on removable drives. We have four drives that we will cycle once a week. Every monday we start out with a recycle and then incremental onto the same drive for the rest of the week. The script seems fine and has been running for about a week now. However, ever since implementing the script Retrospect ussually hangs on shutdown. The drive with the backup set on it starts to churn and that's it. I've left it literally hours. In order to kill it I have to manually reset the machine. After doing that there is an extra file on the backup drive with a .rfc extension. I initially started out in 5.1, but upgraded when this problem appeared. Once in 6.5 I recreated the same script and was rewarded with the same result. I hope someone can help me with this please! cheers Marc Pelletier Goldak Exploration
×