Jump to content

JGiraud

Members
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About JGiraud

  • Rank
    Occasional Forum Poster
  1. Hi I just purchased the upgrade to Retrospect Professional 8.5. I have 5 computers running a variety of Windows 7 x64 and Windows x64. I followed the instructions to create a bare metal recovery disk after installing the Windows AIK kit and it failed saying Can't continue execution, error -1 (unknown). A few things I don't understand. Why was it creating a Windows 7 recovery disk when I'm running Windows 8? Your sales literature says that Windows 8 and 8.1 are supported. When I checked the manual, it said that GPT disks were not supported, all my Windows 8 systems have GPT disks because that is the default when Windows 8 installs onto a new disk. Could I please get a straight answer as to how this works and how to create recovery disks for Windows 8 with GPT support?
  2. I am using Retrospect Professional 7.6.123 with Drive update/fixes 7.6.2.101 on Vista Ultimate x64. I am using an Asus Rampage II Extreme motherboard (X58 based with a core i7 processor). I have two LG GH22LS30 SATA DVD Writers that I installed a few days ago. I have upgraded both to firm 1.02. I clicked on devices and configured the 1st drive for DVD+R and DVD DL+R without problem. The driver used is HL-DT-ST DVD+R - RDI (1.57). I went to try and configure the 2nd drive but it displays as all bullets. I have tried the following to resolve this: 1. Swapped the cables between the two drives. The 2nd entry in the device list always shows up as bullets even though its a different physical drive. 2. Changed the cables on the two devices 3. Moved the devices to different SATA ports on the motherboard so that they were on different controllers 4. Upgraded the firmware on the drives 5. Changed the power cables 6. Removed the .rdi files from c:\ProgramData\Retrospect and reconfigured the drives. 7. Uninstalled Retrospect, deleted the Retrospect folder in c:\ProgramData and reinstalled In each case the outcome is identical. The 2nd entry shown is always in bullets. The drives are currently configured to sit on 2:0:0 (working drive) and 4:0:0. The 4:0:0 drive is all in bullets. I have read and written to the drives using Windows and Nero 9 without issue so both drives are working properly. I have read through the majority of forum posts for this year to see if anybody has found a solution to this but I have not seen anything. Any suggestions on how to resolve this or is it a known bug that will be fixed in a later release? I would be happy to provide additional logs/debugging information as required.
  3. I have a Samsung CDRW/DVD 348B Combo drive. I just upgraded to Professional 6.5 and it was successfuly able to autoconfigure the drive using write method 2. The driver name appears in Retrospect as Vendor: Samsung Product: CDRW/DVD SM-348B Version: T506 Driver: Samsung CD-R - RDI (TAO) (1.55) When I try and do a test backup with verification using a local drive (about 190mb), it requests a blank media. I insert the blank media (same type it used for verification testing) and under the Status tab it says: Device: Samsung CD-R - RDI (TAO) (Unknown) Status: Unknown Status Location: SCSI 1:0 There is also a little pencil icon with a line through it next to the (Unknown) and the property tab says its locked. I have tried different media and it does the same thing each time. The drive is an ATAPI drive, not a SCSI drive. I assume that SCSI 1:0 is for an internal ATAPI drive. I also have a Yamaha CD-RW on a SCSI card that works just fine. Am I doing something wrong or is this a bug? Any help appreciated! Jacques Giraud
×