Jump to content


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

  • Days Won


blm14 last won the day on September 28 2015

blm14 had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutral

About blm14

  • Rank
    Occasional forum poster
  1. Does retrospect (I am running 11.5 multi-server for windows) support use of amazon's virtual tape library? Is there a howto on this somewhere if so?
  2. We are running retrospect multi-server for windows 12 and are looking to alter our backup environment. Essentially we want to know if it is supported to run retrospect inside a VMWare instance. Specific questions are: 1. Is Retrospect supported when running on a Microsoft Windows 2012 VM? Physical host is running VMware ESXi 6.0u2 2. Is Retrospect supported with VMware Passthrough for external SAS devices? SAS controller is an HPE P441 RAID controller, SAS tape drive is an external HPE StoreEver LTO-7 Ultrium 15000 3. How does licensing differ if running Retrospect in a VM, but backing up desktops only (and not VMs) Thanks!
  3. So my current setup is that I have a quantum L700 DLT-S4 and a 12TB locally attached RAID on a single server backing up several clients. We long ago virtualized every other server but this one, and the server is starting to show its age. What I want to do is create a new VMWare host for retrospect, and use our NetAPP for the disk sets and then connect to a tape drive via iSCSI, but it appears that the list of devices that retrospect supports has not been updated in some time (or possibly I am looking in the wrong place): http://www.retrospect.com/en/devices?utf8=%E2%9C%93&manufacturers=&interfaces=iSCSI&media_types=Tape+Library&commit=Search Are there are single-tape LTO-6 or LTO-7 drives that retrospect supports, connecting via iSCSI? I don't have the funds (or the business need) to purchase a multi-tens-of-thousands-of-dollar tape library that is anyways using tapes whose capacities are smaller than the S4's that I am using now... As an aside - does retrospect support the use of AWS's Storage Gateway, which can emulate a virtual tape library over iSCSI? TIA!
  4. I was running the V7.7 client under ubuntu 12.04LTS and it was working. I updated to the V10.0.2_104 client and now that one doesn't work. I want to remove the 10.0.2 client and re-install the V7.7 client (which I still have). How can I do this? The 10.0.2 client only has Install.sh and RCL.tar but no Uninstall.sh or anything like that. Trying to just straight install the 7.7 client on top of the 10.0.2 client causes aptitude to die.
  5. Here is the log: http://paste.ubuntu.com/12420098/ I am using proactive backup and once it hits this client it just sits there and never backs up. The proactive backup is only on at night and when I go to open the client the next morning it says "505 client in use" and I can never back this machine up. What gives?
  6. Accented characters on mac client

    Have to check, but it's a relatively new iMac... I also just checked and you are on verion 11.5 of the retrospect for mac client, and this user has V 6, so probably time to upgrade that and see if it fixes it.
  7. I have a user who has some iTunes songs by Beyonce and Toni Toni Tone etc, various groups with accented "e" and "i" characters in the file name. She is running the 6.3.029 version of the mac client and when her machine is scanned those folders give a "scanning incomplete, error -1101" error, I am thinking because of the funny characters. Is there a newer version of the mac client which fixes this?
  8. I had to install 8 because there was a bug in there that was fixed and had been causing me headaches for years. Been on it for a couple of weeks now and not seen any problems (yet)
  9. What version are you using? There was a bug with V7.6 around asking for a tape that was already in the drive that plagued me
  10. Proper Linux GUI + backup client

    FYI I've found my 64-bit deb installer (that I made myself) to be much more reliable since ubuntu 11.04...
  11. I have built a 64-bit .DEB package, which has worked just fine so far on two ubuntu machines, if anyone wants it.
  12. I think you mean robin? He is still with the company I believe. It looks like these forums are not getting as much attentions as they used to though... And yes I have problems all the time with corruption - both in the catalog files and the disk sets themselves.
  13. Backup set corruption

    Retrospect 7.7.620 64-bit, windows server 2008 64-bit. I have two servers, each one with two RAIDs, both formatted to RAID5. One has a single LUN of ~2TB and the second has 3xLUNs of abour 4.2 TB and a fourth of about 2.8 TB. I use the small RAID to store my disk set catalog files and I span my disk backup sets across the 4 LUNS in the second RAID. The problem that I am experiencing is backup set corruption. Almost always in the catalog file but occasionally with "missing" files inside the disk set itself. I put missing in quotes because when I attempt to rebuild the catalog files it will allow me to browse for the missing file and when I find it, in the correct directory, retrospect still indicates that the file is missing. :-/ My main problem is with corruption in the catalog files. I purchased the smaller RAIDs in order to be able to store the catalog files on a location other than the boot disk (which, due to circumstances beyond my control is rather small). I did THIS because the disk catalog file rebuild process requires a TREMENDOUS amount of scratch space, and also because I hate tape drives attached to both machines and tape catalog files are rather large. Each of my 8 disk sets has each of the 4 LUNS on the larger RAID as 'members.' Every once in a while, a set will show 0% free in one of the four members, when the disk actually has space. If I double-click on the member, the "skip this member" box is not checked, and the window that pops up DOES indicate the free space. When I click OK and get back to the 'members' tab in the disk set, though. the free space remains at 0%. Usually any attempt to back up to this set gives me a "catalog file out of sync" error. Occasionally when I "rebuild from disk" using "all disks" for the corrupt set, the resulting catalog file will STILL give me "out of sync" errors. I want to know when this problem will be fixed in the application. I know it's not my hardware since I am seeing the problem on two different servers...
  14. did you enable hardware or software compression?
  15. Retrospect is a very finicky product, but I have to say I've seen worse. There's a lot of little tricks you need to know and sometimes you just have to experiment with a backup strategy that works for your setup...