Jump to content

DWitteried

Members
  • Content count

    54
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by DWitteried

  1. Ok...I have been waiting since I was using Windows XP for the unattended (automatic) backup feature to work again. As far as I can tell it still doesn't and I can't find anything in the recent posts in the forums on this topic. I have several backup scripts scheduled, but when I launch retrospect after using the computer for several nights during which backups should have been running, there are no backups logged. The last time I remember this working was in Win XP. I am running Windows 10 Pro and Retrospect 10.5.0.110. To get my scheduled backups to run I have to login and manually launch Retrospect. The screen capture of the History window shows no backup activity for 4-6 Feb when the PC was used each of those days. In the Preferences/Startup menu I have the following options selected: Startup: Enable Retrospect Launcher service Automatically launch Retrospect Security: Always run Retrospect as the specified user (I have a separate Admin account for Retrospect to use). I pay good money for this software. Why do I STILL have to launch it manually? Frustrated.
  2. I have been getting the following three errors every time I try to backup my wife's laptop (client). Her computer is running Win 8.1 32, and my backup computer is running Win 8.1 64. I am using Retrospect 8.1.0 (209). 1) Any suggestions on how to fix this? I don't get the errors on my backup computer when it backs up the OS. I don't believe the error 519 as this happens EVERY single time. 2) Why doesn't the Instant Scan work? + Normal backup using Janice OS at 9/26/2014 3:59 PM To Backup Set My Book 3TB - 1... - 9/26/2014 3:59:22 PM: Copying Janice (C:) on Janice_Laptop T-15: SetScanInfoInUse: Isa info file version too old Unable to use Instant Scan Can't back up COM+ Class Registration database, error -519 ( network communication failed) Can't back up WMI Repository, error -519 ( network communication failed) Can't back up registry, error -519 ( network communication failed) 9/26/2014 4:11:34 PM: Snapshot stored, 58.2 MB 9/26/2014 4:11:56 PM: 3 execution errors Completed: 1213 files, 10.3 GB Performance: 2115.9 MB/minute Duration: 00:12:34 (00:07:34 idle/loading/preparing) - 9/26/2014 4:11:59 PM: Verifying My Book 3TB - 1 9/26/2014 4:13:52 PM: Execution completed successfully Completed: 1418 files, 10.4 GB Performance: 5844.5 MB/minute Duration: 00:01:53 (00:00:03 idle/loading/preparing)
  3. I am beginning to believe that the issues I have been having may be due to my router. When I run backups using a cross-over cable between the two computers, or an old router I had lying around; the backup completes with no errors. With the problematic router between the two computers the backups occasionally complete ok, but usually have the errors. Time for a new router when finances permit, it seems to work fine for everything else.
  4. DWitteried

    Same three errors every time when backing up OS

    I am beginning to believe that the issues I have been having may be due to my router. When I run backups using a cross-over cable between the two computers, or an old router I had lying around; the backup completes with no errors. With the problematic router between the two computers the backups occasionally complete ok, but usually have the errors. Time for a new router when finances permit, it seems to work fine for everything else.
  5. DWitteried

    Same three errors every time when backing up OS

    Ok, I tried disabling the Symantec Endpoint Protection software (AV and Firewall) and got the same on 3 errors in a successful backup after 4 previous failed backup attempts. I then reran the backup script one last time and it worked fine (no errors). I checked the Windows application error logs on the backup (host) and client computers and the client had this error that I hadn't seen before. The error also occurred during the final good backup. Windows Application Log, General Tab: Cryptographic Services failed while processing the OnIdentity() call in the System Writer Object. Windows Application Log, Details Tab: AddLegacyDriverFiles: Unable to back up image of binary Microsoft Link-Layer Discovery Protocol. System Error: Access is denied. Details: - System - Provider [ Name] Microsoft-Windows-CAPI2 [ Guid] {5bbca4a8-b209-48dc-a8c7-b23d3e5216fb} [ EventSourceName] Microsoft-Windows-CAPI2 - EventID 513 [ Qualifiers] 0 Version 0 Level 2 Task 0 Opcode 0 Keywords 0x8080000000000000 - TimeCreated [ SystemTime] 2014-10-16T20:47:03.061112300Z EventRecordID 172365 Correlation - Execution [ ProcessID] 1412 [ ThreadID] 6020 Channel Application Computer Janice_Laptop Security - EventData Details: AddLegacyDriverFiles: Unable to back up image of binary Microsoft Link-Layer Discovery Protocol. System Error: Access is denied.
  6. DWitteried

    Same three errors every time when backing up OS

    Yes, there is nothing that explains the three errors in the event logs. The computer seems to operate just fine.
  7. DWitteried

    Same three errors every time when backing up OS

    Scillonian, I have used both wireless and wired connections and get the same three errors both ways. Yes, I agree that wireless connections are problematic. However, I get the same errors EVERY TIME with the wired connection too. Seems strange that network connectivity breaks down for the COM+ Class Registration database, WMI Repository, and registry during every backup of the operating system. There seems to be something else at work here so I don't think the error message is correct. I even disable the Instant Scan feature on the client, so I don't think it is a factor here.
  8. DWitteried

    SkyDrive/OneDrive backup problems

    Thanks for the reply... Yes I checked my power settings. The laptop is set up not to go to sleep, I also changed the HD from sleeping after 999 minutes (16 hours) to never. The latest change I made was to change the NIC Jumbo Packet setting to 9014 on the host PC and laptop. When I did that the backup completed successfully. However, it may have been that after 6 attempts I finally whittled the file queue down to something small enough to be completed. I will update my post if it keeps working in the future. I have checked to see if there is a newer driver for the laptop's NIC. Unfortunately, it is an older machine (HP 9000dv) with an Intel NIC that is no longer supported by Intel.
  9. I have been messing with Error 519 for awhile now. Tried WiFi and Ethernet (multiple ports on router and switch). I just tried implementing the no-sleep option for the HD (advanced power management, delete time to sleep and it will become Never). I had it set to 999 before. Anyway, got this error which is strange... + Normal backup using Janice-Laptop at 9/5/2014 1:28 PM To Backup Set My Book 3TB - 1... - 9/5/2014 1:28:40 PM: Copying Janice (C:) on Janice_Laptop Can't back up COM+ Class Registration database, error -519 ( network communication failed) Can't back up WMI Repository, error -519 ( network communication failed) Can't back up registry, error -519 ( network communication failed) 9/5/2014 1:41:32 PM: Snapshot stored, 39.5 MB 9/5/2014 1:41:45 PM: 3 execution errors Completed: 9021 files, 14.5 GB Performance: 1696.5 MB/minute Duration: 00:13:04 (00:04:21 idle/loading/preparing) - 9/5/2014 1:41:47 PM: Verifying My Book 3TB - 1 9/5/2014 1:44:28 PM: Execution completed successfully Completed: 11594 files, 14.6 GB Performance: 5686.1 MB/minute Duration: 00:02:41 (00:00:04 idle/loading/preparing) Previously I was getting lots of errors for SkyDrive/OneDrive which I eliminated by disabling the OneDrive feature using the Windows Group Policy Editor (used option two in this link).
  10. DWitteried

    SkyDrive/OneDrive backup problems

    Ok... After disabling OneDrive using the Group Manager the VSS and Map errors are gone. Unfortunately, the backup still failed so I have more work to do. To disable the OneDrive I used "Option 2" from this article: http://www.eightforums.com/tutorials/29426-onedrive-integration-windows-8-1-enable-disable.html Here is the error that Retrospect reported: + Normal backup using Janice-Laptop at 9/5/2014 11:42 AM To Backup Set My Book 3TB - 1... - 9/5/2014 11:42:43 AM: Copying Janice (C:) on Janice_Laptop Trouble reading files, error -519 ( network communication failed) 9/5/2014 12:01:34 PM: Execution incomplete Remaining: 4234 files, 5.5 GB Completed: 5418 files, 8.5 GB Performance: 737.7 MB/minute Duration: 00:18:50 (00:07:03 idle/loading/preparing) ========================================================= The Windows Application Log reported: ========================================================= The description for Event ID 1 from source Retrospect cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer. If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event. The following information was included with the event: Trouble reading files, error -519 ( network communication failed) The specified resource type cannot be found in the image file ------------------------------------------------------------------------------------------ I have tried using the WiFi and wired network connections, as well as different ports on my router and network switch, and I still get the -519 error. It would be nice if more information or trouble shooting resources were available for this. Hopefully Retrospect and Microsoft will get OneDrive to co-exist peacefully. Actually, if Retrospect could just ignore OneDrive I would be happy.
  11. DWitteried

    SkyDrive/OneDrive backup problems

    I have disabled OneDrive using the Group Policy Editor on my host and client computers. I will report back if this helped.
  12. DWitteried

    SkyDrive/OneDrive backup problems

    This is on a wired connection. I get the same error using WiFi or wired connections. At one point I thought I had fixed the problem when I noted that the VolumeShadowCopy included Skydrive folders that didn't exist any longer. I deleted all of the Skydrive/Onedrive folders on the laptop and let Windows recreate them. I got at least one successful backup after that, then the problems started again. I get similar errors on my host computer, but not as many, and the backup doesn't fail. I also have a NAS that gets backed up on the LAN it never fails either. I am convinced the problem lies within Retrospect. Currently I can't get reliable backups of the laptop. The other puzzling bit, is that when I made a Selector to exclude the OneDrive folders, Retrospect still posts errors that mention the OneDrive folders. I think I will try clearing all of the contents from OneDrive and see if that has an effect. I am becoming very frustrated with Retrospect. I tried V9 and got the same errors. I have been a Retrospect customer since V4 and generally my network backups worked fine until Windows 8 was released. I am not sure exactly when the error 519 started showing up, but I expected it to get fixed with Retrospect 9. Currently I have no plan to upgrade at this time and may consider moving to another product after testing it. Acronis True Image comes to mind.
  13. DWitteried

    SkyDrive/OneDrive backup problems

    I also get this "information" alert in the Windows Application Log just before Retrospect reports error 519: Fault bucket , type 0 Event Name: WPNConnectionFailure Response: Not available Cab Id: 0 Problem signature: P1: Data Reconnect P2: 8007274c P3: WNP P4: Unknown P5: Unknown P6: Unknown P7: 1 P8: 244 P9: P10: Attached files: These files may be available here: C:\Users\David\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\NonCritical_Data Reconnect_72db9f8668163439ad3beba7339ee3ca74f1f91_00000000_146e571c Analysis symbol: Rechecking for solution: 0 Report Id: adde2745-2fb1-11e4-bec8-e0b9a5f30be9 Report Status: 4196
  14. DWitteried

    SkyDrive/OneDrive backup problems

    Created a Selector option to exclude "SkyDrive" and "OneDrive" folders, but it appears Retrospect is still trying to back them up. T-17: TPCFolderLoc::NextFind: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy12\Users\David\OneDrive\Pictures\Misc, osErr 1920, error -1001 T-17: MapError: unknown Windows error 1,920 T-17: TPCFolderLoc::NextFind: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy12\Users\David\OneDrive\Pictures\Misc, osErr 1920, error -1001 T-17: MapError: unknown Windows error 1,920 T-17: TPCFolderLoc::NextFind: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy12\Users\David\OneDrive\Pictures\Misc, osErr 1920, error -1001 T-17: MapError: unknown Windows error 1,920 T-17: TPCFolderLoc::NextFind: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy12\Users\David\OneDrive\Pictures\Misc, osErr 1920, error -1001 T-17: MapError: unknown Windows error 1,920 T-17: TPCFolderLoc::StartFind: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy12\Users\David\OneDrive\Documents\TPM, osErr 1920, error -1001 T-17: MapError: unknown Windows error 1,920 T-17: TPCFolderLoc::NextFind: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy12\Users\David\OneDrive\Documents\TPM, osErr 1920, error -1001 T-17: MapError: unknown Windows error 1,920 T-17: TPCFolderLoc::NextFind: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy12\Users\David\OneDrive\Documents\TPM, osErr 1920, error -1001 T-17: MapError: unknown Windows error 1,920 T-17: TPCFolderLoc::StartFind: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy12\Users\David\OneDrive\Documents\Travel, osErr 1920, error -1001 T-33: MapError: unknown Windows error 1,920 T-33: TPCFileLoc::GetInfo: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy12\Recycle.Bin\S-1-5-21-1470979813-537933533-4233899531-1011\R5CF8PF.psd, osErr 1920, error -1001 T-33: MapError: unknown Windows error 1,920 T-33: TPCFileLoc::GetInfo: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy12\Recycle.Bin\S-1-5-21-1470979813-537933533-4233899531-1011\RVN6RM5.pptx, osErr 1920, error -1001 T-33: MapError: unknown Windows error 1,920 T-33: TPCFileLoc::GetInfo: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy12\Recycle.Bin\S-1-5-21-1470979813-537933533-4233899531-1011\RVN7NL6.psd, osErr 1920, error -1001 Trouble reading files, error -519 ( network communication failed) 8/29/2014 12:25:52 PM: Execution incomplete Remaining: 28313 files, 33.6 GB Completed: 6345 files, 4.3 GB Performance: 317.6 MB/minute Duration: 00:16:57 (00:03:14 idle/loading/preparing)
  15. DWitteried

    SkyDrive/OneDrive backup problems

    I tried V9 but didn't buy the upgrade because these errors still happen. Backups of a client laptop consistently fail because of the OneDrive/Skydrive errors. I was really hoping these would be fixed, as it stands I can't reliably backup the laptop which renders Retrospect fairly useless! I am going to try running a backup with a Selector that will exclude folders and subfolders with the names "OneDrive" or "SkyDrive" in them. Here a snip of the error log: T-17: MapError: unknown Windows error 1,920 T-17: TPCFolderLoc::NextFind: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy10\Users\David\OneDrive\Documents\TPM, osErr 1920, error -1001 T-17: MapError: unknown Windows error 1,920 T-17: TPCFolderLoc::StartFind: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy10\Users\David\OneDrive\Documents\Travel, osErr 1920, error -1001 T-33: MapError: unknown Windows error 1,920 T-33: TPCFileLoc::GetInfo: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy10\Recycle.Bin\S-1-5-21-1470979813-537933533-4233899531-1011\R5CF8PF.psd, osErr 1920, error -1001 T-33: MapError: unknown Windows error 1,920 T-33: TPCFileLoc::GetInfo: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy10\Recycle.Bin\S-1-5-21-1470979813-537933533-4233899531-1011\RVN6RM5.pptx, osErr 1920, error -1001 T-33: MapError: unknown Windows error 1,920 T-33: TPCFileLoc::GetInfo: UGetInode failed, \\?\GLOBALROOT\Device\HarddiskVolumeShadowCopy10\Recycle.Bin\S-1-5-21-1470979813-537933533-4233899531-1011\RVN7NL6.psd, osErr 1920, error -1001 Trouble reading files, error -519 ( network communication failed) 8/29/2014 11:36:05 AM: Execution incomplete Remaining: 47310 files, 51.4 GB Completed: 19733 files, 8.6 GB Performance: 1449.1 MB/minute Duration: 00:09:11 (00:03:06 idle/loading/preparing)
  16. DWitteried

    Retrospect and Bitlocker

    Ok... I was able to restore the data using the external drive and robocopy as I discussed in my original post. I guess another way to have done this would have been to turn on the TPM chip in the BIOS, then restore my data to the drive. However, this may have also required restoring the SSD since its data would still be encrypted and inaccessible to with the TPM off. I don't know what would happen if the TPM were turned back on after restoring data to the RAID. Would Windows be able to start with one drive encrypted and the other not? David
  17. DWitteried

    Retrospect and Bitlocker

    My system has two drives, an SSD and two HDs in a RAID 0 array. My Users directory is on the RAID array. Tonnnight when I rebooted the system the RAID failed. When I rebooted again it was ok, but I couldn't log into Windows. I booted from a USB drive, entered the Bitlocker passwords for each drive and checked the drives from the command prompt. The SSD looked normal, but the RAID array seemed to have lost the Users directory. I then rebooted using the Retrospect Disaster Recovery CD intending to restore the Users directory from the backup I had done earlier in the day. Unfortunately, I can't access the SSD or RAID array, I assume due to Bitlocker being engaged. There doesn't seem to be any way to get the recovery environment to unlock the drives. My current plan is to restore the data to another external HD, then boot from the thumb drive and use Robocopy to move the data back to the RAID array. Is there any way to access a Bitlocker encrypted drive from the recovery Disaster Recovery CD environment? Thanks, David
  18. I have the same problem with my WD MyBook, 500GB, USB 2/Firewire/eSata; when I use the eSata connector. The problem seems to occur when the backup is verifying the files. I believe the issue is with the WD drive firmware as I read a post on another site where MS Backup did the same thing. I also tried changing the HD sleep interval in the Power Profile of Windows with no success. I am now trying a utility called KeepAliveHD that writes a small file to the HD periodically. It seems to be working. A nice feature is the utility can do this for multiple HDs
  19. DWitteried

    External HD shuts down automatically

    I have the same problem with my WD MyBook, 500GB, USB 2/Firewire/eSata; when I use the eSata connector. The problem seems to occur when the backup is verifying the files. I believe the issue is with the WD drive firmware as I read a post on another site where MS Backup did the same thing. I also tried changing the HD sleep interval in the Power Profile of Windows with no success. I am now trying a utility called KeepAliveHD that writes a small file to the HD periodically. It seems to be working. A nice feature is the utility can do this for multiple HDs.
  20. DWitteried

    Retrospect 8 client - No backup in 41400 days

    I get this same message! I had to go into my firewall settings and enalbe TCP and UDP port 497. This got the client and Retrospect talking. However, the history tap in the client doesn't show that any backup activity occured, even though I confirmed that the backup was completed on my host computer. Host: Win 8 64 Client: Win 7 32
  21. DWitteried

    Vista Restore

    I am considering repartitioning my hard drive. This will require zapping my Windows Vista installation. Since Retrospect 7 doesn’t support a bootable CD recovery with Vista I was wondering if after reinstalling Vista then Retrospect whether or not the resulting system will truly be restored? Since Vista will be running can active files be overwritten? Or will I have to reinstall and reconfigure other applications and Vista settings/preferences? I just don’t feel confident about the process.
  22. DWitteried

    Error -1012 (feature unsupported)

    I have two files (JPG) that will not backup on a Buffalo TerraStation NAS. They used to backup ok on my old computer, but since building a new rig these two photos always fail to backup. I have tried restoring them from an old backup after deleting them, as well as renaming them and moving them. The same error occures in each case. Here is the Retrospect History: + Normal backup using TerraStation Photos at 9/24/2008 8:51 PM To Backup Set My Book 2... - 9/24/2008 8:51:17 PM: Copying Public Photos on Public_Media on Terrastation File "\\TERRASTATION\Public_Media\Public Photos\Family\Family 2001\Christmas at Craig's\Christmas at Craig's 039.jpg": can't read, error -1012 (feature unsupported) File "\\TERRASTATION\Public_Media\Public Photos\PCA\PCA 2006\Anniversary Party\20th Anniversary Party 34.JPG": can't read, error -1012 (feature unsupported) 9/24/2008 8:53:05 PM: Snapshot stored, 3,394 KB 9/24/2008 8:53:08 PM: Comparing Public Photos on Public_Media on Terrastation 9/24/2008 8:53:11 PM: 2 execution errors Duration: 00:01:53 (00:01:49 idle/loading/preparing) Any suggestions?
  23. DWitteried

    Will there be a V8?

    I was just reading a post about Retrospect 7.5 and Vista. There were several angry remarks about EMC not developing the software. Having just installed Vista on a new machine I was very disapointed to discover just how crippled the software is! It is now over a year since Vista was released, not to mention the year or so of beta versions that were available to companies like EMC to test with. I like to run my system on a RAID 0 and ran automatic backups every night, so far I haven't been able to get Retrospect to run well on Vista at all. So... just out of curriosity I tried to go to EMC's web site to see if there were any product announcements about Retrospect. I clicked on their Products link and couldn't find any mention of Retrospect under the Backup and Recover category! Also, and this may be a coincidence, typing www.dantz.com into the browser address yields a page not found error. I guess it may be time to start researching a new backup program, Backup My PC comes to mind... maybe I can update my old copy. I will not be recommending Retrospect to any of my friends from now on. VERY DISAPOINTED
  24. I finally got a sytem that can run Vista so I thought I would give it a try. Anyway, I keep getting a message that the Retrospect Launcher Service is not running. I can't find it in the Vista Services manager. I understand the launcher is needed to schedul automatic backups and to set Retrospect to use another account to run under. Since Vista has been out for a year now I am surprised these issues haven't been resolved, or is it just my system? Thanks, David
  25. DWitteried

    Will there be a V8?

    Ps. It IS encouraging that you are monitoring the message board!
×